::TERIMA KASIH KERANA SUDI SINGGAH DI BLOG SAYA::





::TERIMA KASIH KERANA SUDI SINGGAH DI BLOG SAYA::

Monday, June 27, 2011

Movie Time --->Heart 2 Heart


Filem Heart 2 Heart ni, My Little Dear Sister yang suruh tengok. Dia pun terjumpa filem ni kat youtube. Filem ni filem Indonesia. 



Poster Filem


Bagi Opie filem ni okaylah. Best tu best lah, filem ni berkisarkan percintaan remaja, di mana ia menggambarkan percintaan di dunia anak remaja yang amat meyakini cinta. Kekuatan cinta antara dua watak utama iaitu Pandu dan Indah yang tidak dapat dipisahkan hanya kerana penyakit mereka hidapi. 

Kalau korang rasa nak nangis2 dan nak feel jiwang2 Opie cadangkan tengoklah cerita ni. Sedih...lagi sedih dari cerita Heart (Acha dan Irwansyah)...Tapi sorry Opie tak reti nak nangis bila tengok cerita...keh keh keh.

Apa yang jelas mesej yang di bawa dalam filem ni adalah......
  1. Sanggup berkorban apa sahaja demi Cinta terhadap orang yang di sayangi.
  2. Kalau sudah jodoh tak ke mana. Suka bila lelaki tu cakap kat perempuan tu "KALAU ADA JODOH, PASTI KETEMU"
  3. Lagi satu kata-kata lelaki tu "MANUSIA BOLEH PERGI, TAPI CINTA KEKAL DISINI"...sweet okay. Sebab kalau ikutkan dalam cerita diorg bawa watak budak sekolah yang baru 17tahun

Watak utama perempuan dalam filem ni macam LISA SURIHANI...cantik..lelaki nya pun cute. 

Macam Lisa Surihani tak? Apa yang buat dia nampak macam Lisa Surihani, sebab gaya rambut dia sama macam gaya rambut Lisa dalam Lagenda Budak Setan.



Salah satu babak dalam Filem. Macam Lisa kan.

Lisa Surihani


Irish Bella


Lagu2 dalam filem ni semua best best..biasalah Melly Goeslow kan.





Ni SINOPSIS nya Opie copy bulat2 dari website ni. http://fathur-net.blogspot.com/2010/11/film-heart-2-heart.html

Sinopsis:
Semua berawal dari pertemuan tak sengaja antara Pandu (Aliff Alli) dengan Indah (Irish Bella), di sebuah danau nan indah. Tiga hari pertemuan ini berlanjut, Pandu Dan indah menemukan kebahagiaan yang diisi keindahan hutan, kebun teh, danau, dan cinta. saat itu indah sedang berlibur di villa bersama orang tuanya.

kebersamaan pandu dan Indah terus terbawa dalam hati asing-masing ketika keduanya kembali ke Jakarta. Pandu Yakin apabila jodoh mereka aan bertemu kembali. Indah memang bersekolah di Jakarta sedangkan Pandu baru akan pindah ke Jakarta.       

Laksana jodoh, garis hidup sudah idtuliskan Tuhan, Indah bertemu kembali dengan Pandu, dan cinta itu tetap ada walau kini ada rintangan. Indah sudah memiliki pacar, dan tepatnya jodoh pilihan mamanya (Wulan Guritno), bernama Ramon (Miradz).

Hingga kemudian, sebuah kecelakaan merenggut sebagian hidup Indah. Penglihatannya dan pita suaranya. Saat itulah, Clara (Arumi Bachsin) kembali setelah selama ini pergi, karena menolak jadi boneka ibunya. Indah ibarat boneka rusak, menolak ditemani orang tuanya, apalagi pacar pilihan orang tuanya. Pandu kembali muncul. Pandu melepaskan sekolahnya di Jakarta untuk kembali ke desa, menyusul Indah yang memilih menghabiskan kesendiriannya di villa. Pandu dan Gita, sahabat Indah bersama berusaha mengembalikan senyum Indah.

Dan di situlah, di tempat awal mereka bertemu, Indah dan Pandu pun kembali bersatu, namun waktu tak memberinya lebih. Pandu yang menderita sebuah penyakit jantung kronis tak memberinya waktu untuk terus bersama. Seperti sebuah kalimat, "manusia boleh pergi, tapi cinta tinggal selamanya", beghitulah kisah kasih mereka pun abadi.

Friday, June 24, 2011

Tentang Dia part 1....

::ASSALAMUALAIKUM::

Tentang Dia.


Buat pertama kalinya, 

Opie memberi peluang kepada hati dan perasaan Opie sendiri untuk menyanyangi seseorang itu bukan sekadar TEMAN BIASA.


Acap kali perkara ini terjadi tetapi akan Opie tepis ke tepi tanpa sedikit pun ruang untuk diberikan peluang. 


Secara tidak langsung Opie juga memberi peluang kepada perasaan "dia" untuk Opie...



Sesungguhnya rasa SAYANG dan CINTA tidak mudah hadir dalam HATI INI untuk seorang insan yang bernama LELAKI bagi perhubungan yang bergelar  
lebih dari sekadar teman biasa.



Mohon Doa yang terbaik dari Yang Maha Esa. 



Sambungan :>>>

Tentang Dia part 2
Tentang Dia part 3






Friday, June 17, 2011

Fasha Sandha

::ASSALAMUALAIKUM:


Opie bagi nisbah ya...kalau dalam 100 orang yang TAK SUKA Fasha Sandha...tiba-tiba ada sorang yang suka dia..yang sorang tu adalah Opie.


Opie ingat lagi zaman2 belajar dulu member2 gelar dia kakak Opie. Sebab Opie minat dia. Dia cantek apa. Lantaklah ngan dia nye personal life. Tu dia punyer hal. 






Dulu bila ada member Opie dapat amek gambar ngan dia. Balik je rumah dia terus tunjuk gambar tuh kat Opie..kah kah kah jeles okay.


Ada sekali je kes yang Opie terus tak suka dia. Bila cerita keluar yang dia ada skandal ngan kerabat Johor. Okay itu Opie memang tak leh terima okay. Terus tak suka. Tapi sekejap je. Suka balik pas tuh kat dia.


Ingat lagi kata2 orang bila dia orang tahu Opie peminat Fasha. "Carilah artis lain Opie, ramai lagi artis lain"...kah kah kah




Dia BERBAKAT okay. Biarlah suara dia menjadi ejekan orang. Apa saja watak yang diberi mesti dia leh buat yang terbaik.


Sekarang ni mcm nak suka kat Neelofa ngan budak yang berlakon Keranamu Laila...Ixara Aishah. Cantek dan berbakat diorang ni. Kalau ada cacat cela diorang berlakon pun, sebab diorang pelakon baru dan masih banyak lagi yang perlu diorang belajar serta kurang pengalaman.





Neelofa                          Ixara or Izara?



Erra Fazira,...Dia seorang Pelakon dan Penghibur yang baik. Tetapi bukan penyanyi yang baik. Pernah jumpa dia. Masa jumpa dia tuh. Opie rasa macam nak cium dia. Dia sangat cantek. Opie yang perempuan pun leh feel mcm tuh apa lagi lelaki. kan kan kan....Anak dia makin lama makin cute. Opie tak minat dia macam Opie minat Fasha Sandha. Cuma suka tengok dia. sebab dia CANTIK. Suka tengok dia berlakon zaman2 citer Sembilu dan Janji Diana.

Maya Karin. Mula2 terpikat tengok gambar dia kat majalah yang suka letak gambar artis lelaki kat swimming pool. Dia sangat cantek tanpa mekap tebal. Gambar ni antara gambar terawal dia. Dia pun berbakat. Suka tengok mata dia yang kecik tapi besar tuh. Keh keh keh



Paris Hilton...hehehe yang ni pun kawan2 pernah gelar "kakak opie" sebab Opie minat dia dan gambar dia pernah jadi wallpaper pc Opie. Tapi dia ni harap CANTIK dan KAYA je... bakat..totally out. baik nyanyi atau pun berlakon. Tapi body dia awesome.heheheh



NotaKakiDanTangan :Lumrah manusia suka tengok perkara yang cantik. Tetapi CANTIK itu subjektif. Cantik di mata kita tak semestinya cantik juga di mata orang lain.



Wednesday, June 15, 2011

Jatuh Cinta

::ASSALAMUALAIKUM::

I can be in love, But I just don't know 



Afraid to falling in love, because afraid to be hurt. (maybe)


Confused between LOVE and "SUKA"  and maybe "BERKENAN".


The Chronicles of SIPUT : Cinta Tiga Segi

::ASSALAMUALAIKUM::

Ini merupakan lakonan ke dua kami. Tak ingat masa ni semester berapa. Tapi yang penting tujuan dan objektifnya sama mcm lakonan yang pertama dulu...rujuk entri ni.



video

Friday, June 10, 2011

Jumaat punya cerita...

::ASSALAMUALAIKUM::


Hari Jumaat punya hal...Opie pun tak tahulah...bila datang je hari Jumaat ada beberapa perkara Opie suka buat.


  • Akan bangun lewat.(lewat bukan sebarang lewat tau..tak mainla lewat2 dalam kul 8 kul 9 tuh...bantai terus  kul 11 kakakaka)

  • Dah la bangun lewat tak terus mandi plak tuh. Pas tuh bila dah petang leh lagi beranga-angan tak nak mandi petang. Padahal mandi pagi pun tak lagi. (ni memang tebiat hari Jumaat).



  • Napa tak terus mandi? Sebab Opie akan "operate" satu rumah. Dari halaman depan, hall ruang tamu..hall ruang tengah, bilik abang dan mak..sampailah ke dapur..dan dengan2 bilik air akan di "operate".
  • Tu sebab lah tak mandi. Sebab bila dah ativiti "operate" ni. Berpeluh mengalahkan anak gajah. Pas tuh mestilah kena mandi. Jadi takyah nak mandi banyak kali.Kita mandi lepas "operate" je. Jimat air dan tenaga.

  • Akan basuh baju..walaupun baju nye sikit je. Dan bila baju sikit..Opie akan basuh cadar dan sarung2 bantal...bukan Opie nye je...cadar dan sarung bantal bilik abang Opie basuh, tuala, telekung..segala bagai. Ada sekali tuh ter ambil baju ayah yang belum dipakai. Ayah nak pakai gi semayang Jumaat. Tapi Opie amek gi basuh..Membebel2 beliau. Siapa suruh gantung sepah2..kah kah kah..
  • Siap basuh baju terus aktiviti no.3 tuh.

  • Kalau terlebih rajin akan buat kuih, masak lauk ke..test2 resepi baru ke..(macam terer naa masak). 


  • Kalau terlebih rajin lagi..akan basuh kereta..siap wax dan vakum lagi.
Kalau Opie basuh kereta depan rumah rupa macam dalam gambar ni? kah kah kah mau accident teruk depan rumah...
  • Sambil meng "operate". mem basuh baju dan kereta...Opie akan pasang lagu HINDUSTAN. hahahah.. sama ada guna laptop atau guna handphone..kalau guna handphone Opie akan guna earphone..Jadi kadang2 tuh My Mummy panggil 18 kali pun tak dengar.

  • Tapi feel pasang lagu Hindustan ni..bila hari Jumaat je...hahaha (ni sejak zaman2 sekolah lagi...) Opie memang peminat Hindustan...kikikiki....
NotaKakiDanTangan: Suka dengar lagu Hindustan tuh memang dari zaman sekolah rendah lagi..zaman2 lagu ake lehe ake le tum (bantai je ejaan)...Tapi aktiviti2 yang lain di atas tuh..sejak2 jadi penganggur berhormat ni...hehehehe

Thursday, June 2, 2011

Falling in Love with Bruno Mars's SongS....

::ASSALAMUALAIKUM::

Buat kesekian kalinya....hahaha menjadi orang yang sangat ketinggalan zaman. Bruno Mars dah lama glamer..dah pernah dtg buat konsert kat Malaysia pun....hehehe..Opie baru nak jatuh cinta ngan semua lagu2 dia...hehehe Tapi kali ni Opie jatuh cinta tanpa pengaruh siapa2. Sebab biasanya Opie terpengaruh ngan adik2 sepupu Opie...


ni lah Bruno Mars...

Semua lagu dia yang Opie dah dengar semua Opie minat dan memenuhi citarasa telinga Opie...
  • Billionaire
  • Grenade
  • Nothing On You
  • Marry You
  • All she knows
  • Just The Way You Are
  • The Lazy Song
  • dan yang lain2