::TERIMA KASIH KERANA SUDI SINGGAH DI BLOG SAYA::





::TERIMA KASIH KERANA SUDI SINGGAH DI BLOG SAYA::

Sunday, March 13, 2011

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA<---- Movie Time

Hari ni, hari ahad, seperti biasa menjadi driver tak bergaji hantar My Dear Sister balik rumah dia. Perancangan hari ni nak tgk wayang, nak tengok cerita HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA..hahah dan perancangan telah berjaya.hehehehe

Poster Filem.

Apa yang Opie leh komen pasal Filem ni?
Berapa thumbs up nak bagi? ==Semestinya sepuluh ibu jari tangan dan kaki opie bagi untuk filem ni
Dan Berapa bintang nak bagi ?== Bukan lima bintang atau sepuluh bintang Opie nak bagi kat filem ni tapi semua bintang-bintang yang begermerlapan di langit ketika malam hari nak Opie nak bagi kat filem ni.

Opie dah lah minat cerita2 epik ni. Bila KRU Studios secara amnya dan Yusri KRU secara khasnya berani mengeluarkan dan mengarahkan cerita macam ni tuk Malaysia, perasaan bangga dan syabbass inspektor shahab tuk tenaga produksi. Tahniah KRU Studios apabila mampu membuat cerita yang keluar dari kotak ("Out of box)..kalau tak asyik2 cerita hantu je..tak pun cerita cintan cintun..yang mana cerita tuh buat drama pun boleh lagi nak jadikan filem.

Kalau nak dibandingkan dengan cerita2 Hollywood tu memanglah jauh..Tapi sebagai permulaan untuk berjinak2 untuk buat filem macam ni ,  dengan budget yang dikira celah gigi mat saleh je, tp bg kita rakyat Malaysia dah mahal sngtlah tuh, memang dan sememangnya Filem ini patut diberi pujian. 

Nak komen pasal teknik CGI yang digunakan, tapi tak tahu sebab bukan terer sgt pun pasal2 bda2 tuh. Tapi hopefully next time punya cerita leh lah dipertingkatkan lagi, diperkemaskan lagi. 

NotaKakiDanTangan: Kalau diorg tipu ckp itu cerita bukan Yusri yang direct, mestii leh percaya. So tahniah untuk Yusri, KRU Studios, para pelakon, dan tenaga produksi Hikayat Merong Mahawangsa. 



4 comments:

  1. bez ark cite nie..
    klu ade mse tlng download kn movie nie ea???

    ReplyDelete
  2. orite bebeh...hahaha tapi mesti lambat kuar...

    ReplyDelete
  3. wahhh.. ni yg teruje nk pi tgk cite ni nih. hehe

    ReplyDelete
  4. hahah..Filem Wajib Tonton tau...

    ReplyDelete