::TERIMA KASIH KERANA SUDI SINGGAH DI BLOG SAYA::

::TERIMA KASIH KERANA SUDI SINGGAH DI BLOG SAYA::

Tuesday, March 15, 2011

A PERFECT GATEWAY hari terakhir..mari kita pulang ke pangkal jalan..

Sambungan cerita yag dah lama, hari terakhir..lepas konvo kitorg balik semula ke Putrajaya. Hari terakhir, dalam perancangan, ingat nak singgah KLIA dan Melaka. Last2 singgah Melaka je. Sebab dah tak sempat nak singgah KLIA .Kali terakhir pergi Melaka pada tahun 2003 kot. Masa abg konvo diploma dia. Lama giler tak pergi. Sekali lagi kami kumpulan budak jakun ni, suka pergi tempat bersejarah (macam poyo tak?). Tapi seriously, bila masuk je Melaka satu feel yang tak dapat digambarkan. Perasaan yang sukar digambarkan dengan kata-kata menusuk kedalam lubuk sanubari. Masuk je Melaka lepas tol (tak igt tol apa) dah dapat rasa betapa bersejarah nya negeri Parameswara itu. Setiap kali gi Melaka mesti ada feel tu. 

Lain tau dengan feel gi KLCC..itu feel BANGGA+jakun. Kat Melaka ni feel dia lain. Perasaan  betapa Melaka memang BANDARAYA BERSEJARAH (hah amek ko caps lock lagi). Ya memang itulah rasannya perasaan itu. Tapi adik Opie cakap "memang kak, tapi kalau kita, bila masuk Muar je dah rasa dah feel tuh sket"..hmm betul lah tuh. Sebab Bentayan (Muar) dan Melaka memang sangat berhubung kait ketika zaman2 kesultanan Melayu Melaka. 

Wah kalau nak cerita sejarah Melaka, sepuluh tahun ber blog pun tak habis...Tapi kami sempat pusing kat Bandar Hilir je. Ayah cakap "kalau nak gi Melaka, tak boleh main singgah2 mcm ni, kena peruntukan cuti tuh hanya tuk Melaka je. Lain kali kita gi" wah...ku tuntut kata-kata mu wahai ayahanda. Layan je lah gambar..

Okay, saya sangat selekeh pada hari tersebut. Malas nak pegang payung, jadi kita sangkut kat beg, mcam zaman sekolah dolu2.

Ayah melayan kesengalan anaknya.Pokok Ini Tidak Boleh diBinasakan dalam apa jua bentuk sekalipun. Apakah maksud ayat tersebut. Adakah disebabkan nilai sejarah yang terdapat dipokok tersebut, dan kerana itulah pokok itu tidak boleh dibinasakan samada ditebang, dibakar atau pun di bom?. Ataupun kerana pokok ini memang tidak boleh dibinasakan walaupun telah mencuba pelbagai cara. Adakah terdapat ke angkeran dipokok ini? Pokok ni kat tengah2 bandar Melaka kot...kalau nak besarkan jalan mcm mana?


Sila arahkan mata anda ke jejaka dibelakang itu. Dari kami kat bawah sebelum naik ke atas, smpi lah kami dari atas dan turun ke bawah, jejaka mat saleh itu masih leka dan ralit mengambil gambar kucing yang berada di bawah meriam itu. Bukan dibawah Mariam okay.

Muka penat panjat tangga. Pancit, nampak sangat tak byk exercise, baru berapa anak tanggai dah mengah


Kami yang selekeh pada hari itu.Panjat tangga pakai heel, seb baik wedges. huhuhu Kesilapan teknikal.

Habislah cerita "A PERFECT GATEWAY"..ntah bila akan berlaku lagi. SEKIAN TERIMA KASIH, kerana meluangkan masa terluang anda untuk membaca.Nak baca apa yang berlaku pada hari2 seterusnya? just click on the title below.

No comments:

Post a Comment